winterbreak pisze:Mogłabyś podać jakieś konkretne przykłady?
Kiedyś z koleżanką posiadającą "narracyjny talent" przeżyłam przygodę, no i byłam przy tym jak zaczęła to komuś opowiadać i WTEDY, siedząc sobie z boku i słuchając, dowiedziałam się jak zajebiście było xD Zazwyczaj to, co słyszę, to właśnie, tak jak niektórzy wyżej wspominali: mnożenie liczb x 5 i właściwie niegroźne dodatki.
Natomiast zdruzgotało mnie, że w moim bliskim otoczeniu są ludzie, którzy potrafią (chyba daltego, że im sie nudzi) opowiadać, że w małym mieście, idąc na zakupy spotkali jakiegoś aktora z telenoweli. o0 To nikogo nie krzywdzi, ale jak odkrywam, że takie historie to brednie, to ciężko mi potem traktować poważnie taką osobę :c Zastanawiam się też czy tacy zdemaskowani konfabulanci zdają sobie sprawę z tego, jak traca na wiarygodności. Mnie od takiego wymyślania odpycha głównie też to, że byłoby mi strasznie głupio, gydbym została przyłapana na gorącym uczynku.
muahahaha pisze:Liczą, że ludzie to przygłupy i się nie zorientują?
Ja się długo nie orientowałam, bo byłam przekonana, że takie tanie numery są dla jakiś ludzi bez godności xD No i aż mnie głowa boli, przy okazji, gdy pomyślę w jakie brednie już uwierzyłam w swoim życiu.
Rany, teraz mi się przypomniało, że kiedyś jeszcze, gdy ktoś sugerował ogólną skłónność koleżanki do nieścisłości, to lojalnie jej broniłam

<facepalm>
muahahaha pisze:winterbreak napisał(a): jak mówienie o pierdołach, która nam nie była dana.Mnie się wydaje, że mamy problem z gadaniem o pierdołach, bo nie lubimy wciskać kitu. W średnio znanym towarzystwie zazwyczaj mało mówię, bo nie mam odpowiednio interesującego tematu. Moje wypowiedzi są nudne, bo trzymam się faktów, ale jeżeli zacząć zmyślać, to nawet z najnudniejszego wydarzenia można zrobić historię pełną przygód
Zgadzam się. Mi się wtedy wydaje, ze wszysyc wiedzą o wiele więcej ode mnie i mi smutno się robi :C
Osobiście uważam, że dobra historię można opowiedzieć bez ściemniania, jeżeli potrafi się to zrobić z doza poczucia humoru i odpowiedniej ekspresji