4w8
4w8
Witam!
Po 1 - czy mamy tu jakieś 4w8?
Po 2 - czy istnieje możliwość, ze nasza osobowość a konkretnie podtyp ulegnie zmianie?
Zawsze byłam 4 bądź 4w1, przed momentem ponownie zrobiłam test i okazało się, ze od tej chwili mam wpływy Wojowniczej ósemki. Przyznam, ze utożsamiam się z tym opisem, ba - nawet mi się to spodobało . Zastanawiam się, czy to dzięki długoletniemu związkowi z 5 zmodyfikowałam swoje zachowania - zdecydowanie ograniczyłam swoją impulsywność, konsumpcjonizm, zaczęłam przykładać większa wagę do niezależności finansowej (wcześniej było życie na zasadzie „carpe diem”)... itp.
Jakie sa Wasze spostrzeżenia?
Po 2 - czy istnieje możliwość, ze nasza osobowość a konkretnie podtyp ulegnie zmianie?
Zawsze byłam 4 bądź 4w1, przed momentem ponownie zrobiłam test i okazało się, ze od tej chwili mam wpływy Wojowniczej ósemki. Przyznam, ze utożsamiam się z tym opisem, ba - nawet mi się to spodobało . Zastanawiam się, czy to dzięki długoletniemu związkowi z 5 zmodyfikowałam swoje zachowania - zdecydowanie ograniczyłam swoją impulsywność, konsumpcjonizm, zaczęłam przykładać większa wagę do niezależności finansowej (wcześniej było życie na zasadzie „carpe diem”)... itp.
- IrekTki
- Enneatyp: Lojalista
Re: 4w8
To że tkwimy w jakimś punkcie raczej wynika z naszego osobistego ograniczenia w danej chwili niż naszego potencjału. Ludzie sie rozwijają, nie stoją w miejscu. Jeśli odkryłaś jakieś swoje zasoby pod wpływem innej osoby czerp z tego, dziś jesteś czwórką, jutro możesz być piątką a na koniec życia możesz być kochającym i wybaczającym Jezusem. Po co sie ograniczać, lepiej mieć otwartą głowę i rosnąć.
inkwizycja i gestapo w jednym
Dobre Można też zostać roślinką. Kilka skoków na główkę do nieznanej wody powinno w tym pomóc Co prawda wyglądu to nie zmieni ale wnętrze się liczy, wnętrzeIrekTki pisze: ↑niedziela, 15 grudnia 2019, 23:44To że tkwimy w jakimś punkcie raczej wynika z naszego osobistego ograniczenia w danej chwili niż naszego potencjału. Ludzie sie rozwijają, nie stoją w miejscu. Jeśli odkryłaś jakieś swoje zasoby pod wpływem innej osoby czerp z tego, dziś jesteś czwórką, jutro możesz być piątką a na koniec życia możesz być kochającym i wybaczającym Jezusem. Po co sie ograniczać, lepiej mieć otwartą głowę i rosnąć.
5w4 so/sx INTj - LII
... tysiąc dni nie dowiedzie, że mamy rację, za to jeden dzień może dowieść, że się mylimy.
... tysiąc dni nie dowiedzie, że mamy rację, za to jeden dzień może dowieść, że się mylimy.
- Kapar
- VIP
- Enneatyp: Szef
- Kontakt:
Co za herezje
Posty pewnie wypada przeniesc do watku, czy typ moze sie zmienic w ciagu zycia?
Ale po co przenosic, krotko: odpowiedz brzmi nie
Posty pewnie wypada przeniesc do watku, czy typ moze sie zmienic w ciagu zycia?
Ale po co przenosic, krotko: odpowiedz brzmi nie
Hej, nie ma takich typow jak 4w8 czy 4w1. Teoria skrzydel (w=wing) sama w sobie jest naciagana ale dotyczy tylko typow sasiadujacych ze soba, 7 ma potencjalne skrzydla z 6 lub 8.Wersox pisze: ↑piątek, 13 grudnia 2019, 00:20Witam!
Możemy pogadać tu https://t.me/joinchat/aHxHU7go8yQ4MmRl
Odnajdziesz mnie na rozstajach dróg. Sprawcy podobno wracają
po śladach swych, a gdy wrócisz tu, gdzie czas w zdumieniu przystanął
to nie mów nic. Już nie ty, nie ja. Inna już rzeka tam płynie.
Odnajdziesz mnie na rozstajach dróg. Sprawcy podobno wracają
po śladach swych, a gdy wrócisz tu, gdzie czas w zdumieniu przystanął
to nie mów nic. Już nie ty, nie ja. Inna już rzeka tam płynie.
- chokureika
- Moderator
- Enneatyp: Indywidualista
Typ się nie zmienia. Nie ma takich typów jak 4w8, ani 4w1. Prawdopodobnie nawet nie jesteś 4.Wersox pisze: ↑piątek, 13 grudnia 2019, 00:20Witam!
Post przyklejony na górze z podstawami ennea - viewtopic.php?f=1&t=9857
4.5 sp/sx IEI / z uniesień pozostało mi uniesienie brwi, ze wzruszeń - wzruszenie ramion.
przecież choku nie wchodzi na to forum od 7 lat XD komu Ty odpowiadasz lol
"Kobiety warto kochać i je uwodzić. Z mężczyznami warto dyskutować i ich gwałcić" - Perwik
- chokureika
- Moderator
- Enneatyp: Indywidualista
teraz to WoVi nie wchodzi na to forum już od 7 lat.
kurde, taka komunikacja, raz na siedem lat jedno zdanie. chyba nie dogadacie się za życia XD
"Kobiety warto kochać i je uwodzić. Z mężczyznami warto dyskutować i ich gwałcić" - Perwik