Padła sugestia, że chodzi o "filozofowanie" i "rozmyślanie na tematy wyższe typu religia"... Hmmm no to mam zagwozdkę, bo te tematy to mój konik, ale tak jak kapar wspomniał, również muszę mieć dodatkowy cel, a nie tylko samo rozmyślenie dla rozmyślania. Moim celem jest zrozumienie sposobu myślenia innych ludzi, muszę uzyskać KONKRETNĄ WIEDZĘ (dlaczego tak myślą, z czego to wynika, rozważam błędy poznawcze, próbuję osadzić je w kontekście ewolucji itd.) - to jest ostatnio bardzo dla mnie ciekawe dlatego siedzę na różnych dziwnych blogach ostatnio na przykład na tym (ostrzegam, hardcore), frondzie oraz pod wieloma tematami światopoglądowymi na natemat.pl (tutaj też wypowiadam się ostatnio tylko w tego typu tematach, do dzisiaj żałuję, że In3orn mi nie odpowiedział na tego posta : /).
W procesie mojego rozwoju zauważyłam, że ludzie myślą i postępują w bardzo dziwny dla mnie sposób, często obiektywnie nieracjonalny - fascynuje mnie psychologia tego zagadnienia. Także jeżeli ktoś chce pogadać o religii, filozofii lub etyce ze mną to zachęcam
@Snufkin