Enneagram oparty o test słownikowy
na stronie podanej przez Basketa wykazał mi, że jestem 8w7 z instynktem seksualnym jako podstawowym.
Test
zlinkowany przez lusylię dał 2 razy odmienne wyniki. Na podstawie całokształtu najbardziej prawdopodobna kolejność u mnie to: sx/sp/so.
Tak wygląda przetłumaczony opis intymnych ósemek:
W bliskich związkach ten typek pragnie przewidywalności, lojalności i stabilności. W przypadku nielojalności może łatwo poczuć się zdradzony i mieć tendencję do podejrzliwości. Interesuje się swoją partnerką i troszczy się o nią. Może kochać głęboko i stworzyć prawdziwą bliskość.
W niebezpiecznych lub niepewnych sytuacjach ósemki ostrożnie wybierają swoich sojuszników. Ósemka pragnie móc komuś całkowicie zaufać. Lubi testować motywy partnerki. Jeśli sprawdzenia przebiegają pomyślnie, to ósemka odpręża się i jest jej zajebiście.
Gdy jest urzeczona partnerką, może na jej punkcie dostać obsesji, chcieć ją zdominować i zapanować nad jej życiem (nie dotyczy Słomkowych Kapeluszy – przypis tłumacza).
Intymne ósemki mogą być osobami
współuzależnionymi (Kapelusz nie odwraca się nawet gdy ktoś postępuje skrajnie głupio i wpędza się w kłopoty, ale nie jest na tyle zatwardziały, żeby trwale tkwić w patologicznym związku i stać się współuzależnionym – przypis tłumacza) , zazdrosnymi i czepialskimi. Czasami trudno jest im opuścić partnerkę. Każde jej zachowanie może spowodować nadmierną reakcję. Gdy ten typ zeświruje, to może zacząć jeździć po partnerce jak po łysej kobyle, lekceważąc ją, tropiąc podejrzane zachowania i pielęgnując chęć zemsty aż do końca świata i o jeden dzień dłużej.
Ósemka ma połączenie z dwójką. Ósemki z przewagą instynktu kopulacyjnego w towarzystwie czasami lubią odgrywać rolę zbuntowanego „złego dziecka”. (Kapeluszowi wystarcza robienie jaj w trakcie poważnych dyskusji oraz zręczne granie absurdem – przypis tłumacza).
Krótko mówiąc potencjał całkiem niezły
Niektórzy podali wyniki w procentach. Mój test był bezalkoholowy i procentów w nim nie było
Wyniki:
Type 8 SX
Type 3 SX
Type 7 SO
Type 1 SO
Type 4 SX
Type 2 SX
Type 6 SX
Type 5 SX
Type 9 SX